Uniting Cultures    Enriching Lives

Uncategorized

FTAA 2024 BLOG SPOT #05

Konu: FTAA’nın Geleceğini Güçlendirmek İçin 17 KASIM 2024 Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Gündemi ve Gerekçeleri

Değerli FTAA Topluluğu Üyeleri,
Bildiğiniz gibi, Florida Türk Amerikan Derneği (FTAA), 1983 yılından bu yana ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün demokratik ve ileri görüşlü ilkeleri rehberliğinde, kültürel mirasımızın ve toplumsal dayanışmanın simgesi olmuştur. Son zamanlarda, topluluğumuza hizmet etme konusunda yeni bir enerji, fikirler ve taahhüt getiren yeni dönemin yönetim kurulu üyelerinin seçilmesiyle derneğimiz doğal bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Ancak, bu süreç bazı zorlukları da beraberinde getirdi. Bu sorunları ele almak ve yapıcı bir yol izlemek için, FTAA yönetim kurulu, Şubat ayındaki Olağan Genel Kurul toplantısından önce, 17 Kasım 2024 tarihinde bir Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapmaya ihtiyaç duymuştur ve karar vermiştir.
Bu Olağanüstü Genel Kurul, önemli anlaşmazlıkları adil, demokratik ve şeffaf bir şekilde ele almamızı ve önerilen olası tüzük güncellemelerini sunmamızı ve birlikte değerlendirmemizi sağlayacaktır. Aşağıdaki toplantı gündemi ve bu oturumu Kasım ayında düzenlemenin neden önemli olduğuna dair açıklamalar aşağıdadır.

17 kasim 2024 Olağanüstü Genel Kurul Gündemİ

(1) FTAA Sosyal Medya Fikri Mülkiyet Haklarının Netleştirilmesi (Kasım da Sunum ve Oylama)
  • Tüm FTAA’ye bağlı olan resmi sosyal medya kanallarının fikri mülkiyet haklarının herhangi bir bireye değil, doğrudan derneğe ait olduğunu belirten tüzük güncellemesi önerilmektedir.
  • Kurumsal bir yaklaşım ile Derneğimizin verileri, dijital varlıklarının ve iletişim kanallarının kontrolü, belli bir dönem icin Genel Kurul tarafından demokratik sekilde seçilen Yönetim Kurulu’na verimli ve güvenilir bir şekilde devredilmelidir. Bu, acil bir konudur ve netlik kazanması elzemdir.
(2) Üyelik Sürelerinin Standartlaştırılması ve Davranış İlkelerinin Oluşturulması (Kasım da Sunum ve Oylama): Adalet ve tutarlılığı sağlamak için tüm üyelik sürelerinin takvim yılı ile hizalanmasını ve yıllık aidatların yılın ilk çeyreğinde toplanmasını önerilmektedir. Bununla birlikte, tüm üyeler için bir Davranış İlkelerini tanımlanması soz konusudur. Bu kurallar, saygılı iletişim için yönergeler, uyarı sistemi ve ihlal veya anlaşmazlıklar durumlarında olası Etik Komitesine başvurma süreçlerini içerecektir.
(3) Etik Komitesinin Görev ve Yetki Tanımlama Sorunlarını Çözmek (Kasım da Sunum ve Oylama): FTAA’nın bütünlüğünü ve cağdaş demokratik değerlerini korumak amacıyla üç kişilik bir Etik Komitesi’nin görev ve yetkilerinin yeniden tanımlanmasını ve değerlendirilmesini öneriyoruz. Bu önerimiz, 17 Kasım da Olağanüstü Genel Kurul da kabul edildiği takdirde, Etik Komitesinin yeniden yapılandırma süreci Aralık ayında başlayıp, Şubat tarihli Olağan Genel Kurul da düzenlenen bir oylama ile tamamlanacaktır.

Bu Olağanüstü Genel Kurul Neden Önemlidir

(1) Nezaket ve İşbirliğini Yeniden Sağlamak
Ne yazık ki, geçmiş ve mevcut liderlik ile eski ve yeni üyeler arasında gerilimler ortaya çıkmış, bu da Türk-Amerikan toplumuna hizmet etme konusundaki ortak amacımızı zayıflatan kamuoyu tartışmalarına yol açmıştır. Bu toplantı, demokrasi, kapsayıcılık ve karşılıklı saygı temel değerlerimiz doğrultusunda tüm üyelerin daha verimli ve huzurlu şekilde birlikte çalışmasını sağlamak için yeni bir fırsattır. Olası yeni üye kazanma cabalarımız için de kritik bir tutumdur.
(2) Kültürel Mirasımızı ve Geleneklerimizi Korurken Yeni Fikirleri Kucaklamak
Yönetim kurulumuz, ister kültürel gelenekleri koruyarak isterse genç ailelere ve bireylere hitap eden yeni etkinlikler ve ulaşım çabaları sunarak, FTAA deneyimini tüm üyeler için zenginleştirmeye kararlıdır. Bu toplantı, Atatürk’ün ilkelerine bağlılığımızı yeniden teyit ederken, gelişen topluluğumuzun ihtiyaçlarına uyum sağlama şansıdır.
(3) Daha Sağduyulu ve Birleşik Bir FTAA İçin Temelleri Güçlendirmek
Anlaşmazlıkları şimdi ele alarak ve anlamlı tüzük güncellemeleri ile zemin hazırlayarak, FTAA’nın sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için gereken yapı ve politikalara sahip olmasını sağlıyoruz. Bu Olağanüstü Genel Kurul, üyelerimize yıllarca hizmet edebilecek ve gelişebilecek bir organizasyon oluşturmak için temelimizin güçlendirilmesini sağlayacaktır.
Tüm üyelerimizi bu önemli toplantıya katılmaya ve aktif olarak katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Geçmişimizin zengin kültürel mirasını yansıtırken geleceği kucaklayan, daha güçlü ve daha birleşik bir FTAA inşa etmek için atacağımız adımlarda sizin sesiniz ve katkınız çok önemlidir.
En iyi niyet ve saygılarımızla,
FTAA Yönetim Kurulu (2024-26)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

$
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Billing Details

Donation Total: $100